İris, tıpkı parmak izi gibi eşsizdir. 

Dünya üzerinde 8 milyar insan yaşamaktadır. Her birey kendine özgü bir çift göze sahiptir.  Uzmanları tarafından kullanılan cihazlar sayesinde, aynaya bakarak göremeyeceğiniz renkleri ve yapıları görmenizi sağlanarak irisinizin eşsiz sanat eserlerine dönüşmesine tanık olursunuz.


İris fotoğrafının çekilebileceği minimum yaş nedir?

“Yaş sınırı” olmamakla birlikte, küçüklerin birkaç saniyeliğine hareketsiz kalmaları ve bu süre boyunca kafalarını ve gözlerini hareket ettirmemeleri gerektiği için; iris fotoğrafı çekilen kişinin en az 5 yaşında olması önerilir.


Tehlikeli ya da riskli mi?

Çekim esnasında gün ışığına benzer bir ışık kullanıyoruz. Bu sebeple herhangi bir tehlikesi yok. Gözleriniz için tehlikeli değildir ve sizi rahatsız etmez.

Ancak, kısa süre önce gözünden operasyon geçirmiş veya gözlerini parlak ışığa maruz bırakmaması konusunda tıbbi tavsiye almış olan kişiler iris fotoğrafı çektirmekte konusunda tedbirli davranmalıdırlar.


Gözlerimde kontakt lens varken de fotoğraf çektirebilir miyim?

Yumuşak kontakt lensler sorun olmazlar. Ancak, sert lensler irisinizden küçük ya da büyük oldukları için fotoğraflamaya uygun değildirler. İrisi fotoğrafınız üzerinde büyük noktalar halinde gözükecek olan küçük pikselleri içerdikleri için, renkli lensler de uygun değildir.

                 


→ İris Mikroskobu